Objavljeno: 29. aprila, 2022Kategorije: Blog2 min branja

Prijavite se na

Melonine novičke

iz sveta marketinga

Objavljeno: 29. aprila, 2022Kategorije: Blog2 min branja

Prijavite se na

Melonine novičke

iz sveta marketinga

Vedno radi prelistamo revijo Gospodarski izziv (Štajerska Gospodarska Zbornica), zadnjo številko pa še posebej, saj je v njej naš direktor, Rok Makovec. Povedal je nekaj besed o informacijsko komunikacijski tehnologiji, hkrati pa je podal odgovore v rubriki “Mojih 5”. Kratek izsek smo vam pripravili tudi mi.

Rok o informacijsko komunikacijski tehnologiji v Sloveniji 

“Z marketinškega vidika lahko povem, da srednja in večja podjetja v zadnjem obdobju delajo predvsem na izgradnji lastnih neodvisnih baz, ki so ločene od velikih sistemov, namenjene spletnemu oglaševanju. Razlog za to je konstantna podražitev digitalnega oglaševanja in nepredvidljivost končnih rezultatov.

Menim, da smo na slovenskem tržišču na dobri poti do digitalizacije, se zavedamo njene nujnosti, vendar imamo še kar nekaj priložnosti za izboljšave.”

Rokovih “Mojih 5”

Predstavite se nekomu, ki vas ne pozna.

Rok Makovec je soustanovitelj in direktor spletne marketinške agencije IT Melona. Je strokovnjak na področju digitalnega marketinga, z ekipo je v preteklih letih pomagal že številnim podjetjem pri pridobivanju novih poslov in povečevanju prodaje. V prostem času se ukvarja s športom. Redno obiskuje fitnes, v zimskem času borda, poleti drvi po downhill kolesarskih stezah.

 5 področij, ki bi jim morali v Sloveniji posvetiti bistveno več pozornosti in denarja

V Sloveniji bi bistveno več pozornosti in denarja morali posvetiti zdravljenju bolezni, zdravemu življenskemu slogu, športnemu potencialu, upoštevanju ustave in reševanju izzivov na področju brezposelnosti.

5 inštitucij, brez katerih Slovenija ne bi mogla funkcionirati

Slovenija ne bi mogla funkcionirati brez gospodarstva, šolstva, zdravstva, bank in ostalih življensko potrebnih inštitucij.

 5 za Slovenijo nepogrešljivih podjetij 

V kolikor gledamo iz stališča števila zaposlenih in vzamemo dejavnik, da ta podjetja nebi obstajala, bi definitvno uvrstil na lestvico petih prvih 5 največjih zaposlovalcev v Sloveniji – Petrol, GEN-I, Revoz, Krka in Mercator.

 5 podjetij, brez katerih štajersko gospodarstvo ne bi bilo to, kar je bilo oz. je

Tukaj so definitivno v ospredju nam vsem najbolj poznana podjetja v našem okolišu – Impol, Perutnina Ptuj, Talum, Continental Adria in Magna Steyr

 5 blagovnih znamk, ki jih najbolj spoštujete

Na prva mesta bom uvrsrtil znamke, ki so ključnega pomena za delovanje mojega podjetja in to so WordPress, Google, Facebook, Instagram in LinkedIn. To so znamke, ki skrbijo, da lahko našim poslovnim partnerjem pomagamo povečevati prodajno uspešnost.

Več pa v aprilski številki revije Gospodarski izziv: https://www.stajerskagz.si/casopis-gospodarski-izzivi-april-2022/

Preizkusite naše znanje in veščine ter povečajte prodajo!