Potek prenove spletne strani

Odločitev za prenovo spletne strani www.nlp-center.si ni bila težka, saj je bila prejšnja stran že rahlo zastarela, ni bila optimizirana za iskalnike, manjkalo pa ji je tudi orodje za spremljanje statistike obiskov, ki bi pomagala k boljšemu načrtovanju nove strani. Ker je bila želja stranke, da čimprej dobi novo stran, se nismo ukvarjali z merjenjem na stari strani in smo takoj zavihali rokave. Nova stran je zdaj že aktivna, kopijo stare pa smo pustili na strežniku (zaščiteno z geslom), če bi stranka slučajno kdaj še potrebovala kakšne stare podatke.

Ko smo ugotovili, kakšne so želje in potrebe glede prenove spletne strani, smo se lotili načrtovanja in po potrditvi šli v realizacijo. Medtem ko je stranka pripravljala prenovo vsebin, smo mi na rezervni domeni že postavili nov urejevalnik vsebin WordPress, nanj namestili predlogo in začeli s prilagajanjem glede na strankine želje.

Uredili smo navigacijo, postavili kontaktni obrazec, Google zemljevid z označeno lokacijo, ter vnesli dogovorjene vsebine.

Naslovnica

Ker ima NLP Center precej široko ponudbo, smo naslovnico lahko naredili razgibano in zanimivo. Pod vrtiljak izpostavljenih dogodkov smo postavili tri kartice z najbolj pomembnimi poudarki ponudbe, ob njih pa se vrtijo mnenja zadovoljnih strank. Sledi predstavitev NLP-ja in video, ki predstavlja dejavnost NLP Centra. Pod tem so nanizani štirje dogodki iz koledarja dogodka (samodejni prikaz datumsko najbližjih dogodkov), sledi pa okvir za naročanje na brezplačne e-novice, povezan z zunanjim servisom MailChimp. Predno pridemo do noge strani, se izpišejo še najnovejši štirje prispevki iz rubrike “Članki”.

Koledar dogodkov

Pomemben dodatek na strani je koledar dogodkov, ki omogoča vnos datuma in ure, cene, organizatorja, lokacije, slik in ostale potrebne vsebine. Dogodke lahko shranjujejo v različne kategorije in potem prikazujejo samo dogodke iz določene kategorije (dogodke lahko prikazujemo kjerkoli na strani), uporabnik pa lahko sam izbira prikaz kot seznam ali pa kot mesečni ali dnevni koledar. Dogodke je možno iskati po datumu ali po ključnih besedah. Koledar omogoča tudi izvoz dogodkov, da si jih lahko uporabnik enostavno uvozi v svoj koledar (Google Calendar in iCal).

Stran, kjer so prikazani strokovni članki, smo reorganizirali in vsakemu dodali nosilno sliko, kar naredi izpis veliko bolj privlačen in pregleden.

GDPR

Ker na večih mestih na strani zbiramo osebne podatke, smo poskrbeli tudi za vso potrebno podporo, kot to narekuje evropska uredba GDPR o varovanju osebnih podatkov.

SEO

Velik poudarek smo dali na optimizacijo spletne strani za iskalnike (SEO), saj želimo, da uporabniki NLP Center v iskalnikih kot je Google najdejo tudi brez plačanega oglaševanja.

Pospeševanje prodaje

Kjer je bilo smiselno, smo dodali gumbe s pozivom k akciji “oglejte si koledar dogodkov”, saj je to eden ključnih elementov za pospeševanje prodaje tečajev prek spletne strani. Pri posameznem dogodku je poziv k akciji “prijavite se zdaj”, ki odpre prijavni obrazec kar kot pop-up, da uporabnika ne odpelje stran od opisanega dogodka.

Da bomo učinkovitost prenovljene spletne strani lahko merili in v prihodnosti še izboljševali, smo jo seveda povezali z Google Analyticsom in Google Search Console.

Varnost

Po strankini potrditvi smo stran prenesli na glavno domeno, za večjo varnost namestili SSL certifikat, namestili še dodatno zaščito pred hekerskimi vdori in izvedli optimizacijo za čim hitrejše nalaganje strani.

Prenova spletne strani

PREJ/POTEM

Prenova spletne strani - PREJPrenova spletne strani - POTEM