Zahtevajte ponudbo

Vsak ponudnik fitnesa, osebnega trenerstva in/ali skupinskih vadb potrebuje dobro spletno stran. Tako se lahko ne glede na čas in lokacijo na ustrezen način predstavi potencialnim uporabnikom njegovih storitev, po možnosti pa jim omogoči tudi pregled razpoložljivih kapacitet in spletno prijavo na vadbe. Korak naprej je nadgradnja spletne strani v trgovino, v kateri lahko ponudite spletno plačilo članarine, vadbene pripomočke, prehranska dopolnila itd.

Preglejmo vse lepo po vrsti (kliknite na + pred vsako sestavino).

Obvezne sestavine:

Pravijo, da nikoli ne dobimo druge možnosti, da bi naredili prvi vtis. Zato je zelo pomembno, da je vaša spletna stran sodobna in privlačna, saj boste tako lažje zadržali obiskovalca in mu predstavili svojo ponudbo. Uporabniki spleta smo statistično gledano precej neučakani, zato ni nepomembno, kako hitro se spletna stran naloži. Če se bo nalagala več kot 3 sekunde, obstaja velika verjetnost, da bo obiskovalec odšel, še preden je zares prišel.

Najpomembnejše najprej. Prodajate storitve in te storitve nekoga zanimajo, zato mora biti to na prvem mestu.  Dober opis storitev bo obiskovalca vaše spletne strani zadržal na strani, zbudil zanimanje. V nasprotnem primeru boste že na tej točki izgubili stranko.

Če ste bili s predstavitvijo uspešni, bo obiskovalca sedaj prav gotovo zanimalo, kdo je vaditelj. Kakšne so njegove kompetence, reference, nenazadnje pa seveda tudi izgled.

Kdor bi rad treniral, mu je po vsej verjetnosti pomemben tudi videz. Najlažje ga boste prepričali z lepimi, kakovostnimi slikami vadbenega prostora, ljudi “v akciji” in pa seveda kakšnih rezultatov v stilu prej-potem.

Objava cenika ni nujna, je pa zelo dobrodošla. Primerjalna ponudba paketnih cen prikaže hitro razliko med paketi. Izpostavite paket, ki ga želite prodati. Na ta način potencialni stranki ponudite vse potrebne informacije na enem mestu, sebi pa tudi prihranite čas, ko vam ni treba odgovarjati na pogosta vprašanja.

Če je obiskovalca prepričala vaša ponudba, ga bo sedaj zagotovo zanimala tudi vaša lokacija. Osnova je seveda objava naslovov, kjer vadbe izvajate, še bolj uporabna pa je integracija zemljevida, ki omogoča označitev lokacije in pa približevanje, tako da si lahko uporabnik natančno pogleda, kje ste locirani.

Recimo, da obiskovalcu spletne strani ustreza vaša predstavitev, sedaj pa bi vas rad kontaktiral, da se prijavi na skupinsko vadbo ali se dogovori za osebno trenerstvo. Poleg objave vaše telefonske številke in e-naslova je priporočljiv tudi kontaktni obrazec, da vam lahko sporočilo pošljejo neposredno z vaše spletne strani. Bolj kot boste poenostavili postopke za uporabnike, več jih boste imeli.

Izdelava ali prenova spletne strani za fitnes ali skupinske vadbe

Ne nujne, a priporočljive začimbe

Morda nekoga ne boste prepričali “na prvo žogo”. Za tiste, ki se še niso odločili, je zelo priporočljivo imeti na zalogi dodatne argumente. Vaše najmočnejše orožje v tem primeru je vaše znanje. Na spletni strani si lahko omislite blog z različnimi vsebinami, vezanimi na vaše dejavnosti. To vas naredi še bolj kredibilne, pri uporabnikih pa vzbuja zanimanje in vas postavlja na pozicijo avtoritete na svojem področju. Tako vam bodo ljudje s časom vse bolj zaupali, saj bodo z vašimi objavami vedno znova opomnjeni, kaj počnete in kako to počnete.

Omogočite prikaz skupinskih vadb po dnevih in po trenerjih, na preglednem koledarju. Tako si boste prihranili marsikatero vprašanje strank in zagotovili, da nihče ne bo zamudil vaše vadbe.

Dodatna nadgradnja vašega koledarja je možnost spletne prijave na izbrani termin. Tako še dodatno poenostavite postopke za vaše stranke, sebi pa prihranite čas in skrbi. Vedno boste vedeli, koliko oseb pride na določeno vadbo in če je prijav preveč, razpišete dodaten termin.

Morda se zdi trgovina prevelik odklon od vaše osnovne dejavnosti, vendar pomislite – vaše stranke bi lahko vadbe in članarine plačevale kar preko spleta. Poleg tega bi lahko v trgovino dodali še kakšne pripomočke za vadbo, prehranske dodatke, športna oblačila

Zahtevajte ponudbo
Vaša spletna stran bi lahko izgledala tako: